Find dyr
Wiki-værksted
Undervisning
Temaer
Truede dyr
Dyreriget
Levesteder
Rekorder
Quizzer
Postkort
Vejledning
Kontakt
Pris
Hvem står bag
 

Tropisk steppe i Australien _

Australiens savanne er udbredt i et bredt bånd nord for den store australske ørken. Mange steder er græsset højt med spredte træer og bevoksninger. Nærmere ørkenen bliver græstæppet tyndere.

Den australske savanne langs nordkysten er meget tit udsat for store brande. Det holder savannen åben og hindrer træerne i at brede sig. Det meste af den australske savanne er i dag hegnede græsningsområder for får og kreaturer.

Hurtige pungdyr. Som på andre savanner gælder det for græsæderne om at være hurtig til at flygte, hvis en fare lurer. Klovdyr som antiloper er i stand til at løbe stærkt, men for Australiens pungdyr gik udviklingen i en anden retning. Pungdyrene i det åbne land – kænguruerne – fik lange bagben med meget kraftige lårmuskler, så de i høje hop kunne springe af sted og passere forhindringer i høj fart og styre med den meget muskuløse hale. Rød kæmpekænguru kan nå op på 50 kilometer i timen i spring på 3-4 meter.

Flere arter pungdyr er knyttet til savannen, blandt andet rød bjergkænguru, sand-wallaby, myrepindsvin, pungspidsmus. I savannen møder man også sværme af papegøjer og parakitter, og småflokke af den australske struds emuen, der kan flygte med 40-50 kilometer i timen.Levestedets dyr

Pattedyr

Dingo

Kortsnudet myrepindsvin

Rød kæmpekænguru

Fugle

Emu

Kohejre

Sort glente

Stylteløber

Sultanhøne

Sølvhejre

Krybdyr og padder

Dødsorme

Molok

Insekter og edderkopper

Kakerlakker

Knælere

Lodne fugleedderkopper

Monark

Sangcikader

Skorpioner

Sorte enker