Find dyr
Wiki-værksted
Undervisning
Temaer
Truede dyr
Dyreriget
Levesteder
Rekorder
Quizzer
Postkort
Vejledning
Kontakt
Pris
Hvem står bag
 

Tempereret løvskov i Europa _

Den tempererede løvskov finder man syd for nåleskovsbæltet. Løvskoven er udbredt i Europa og Kina, men mangler i det meste af Asien. Imod nord er skoven løvfældende, mens den er stedsegrøn i de varmere egne.

Den vestlige del af den tempererede løvskov strækker sig fra Vesteuropas Atlanterhavs-kyst til de russiske Ural-bjerge. Hovedparten er løvfældende skov.

De mest almindelige løvfældende typer træer er eg, bøg, lind og ægte kastanie. Et væld af dyrearter holder til i den europæiske løvskov, blandt andet store pattedyr som vildsvin, rådyr, dådyr, kronhjort og europæisk bison.

Europas regnskove. I de vestligeste dele mod Atlanterhavet får skovene så meget vand, at de er regnskove (mindst 2.000 millimeter om året). Europas største områder med nedbør nok til regnskove findes i Vest-Norge, i Irland (næsten al skov er i dag fældet) og den nordlige kant af Spanien. Danmark når med sine 700 millimeter næsten halvvejs til regnskoven.

Maki. Rundt om Middelhavet lå tidligere store, stedsegrønne løvskove, men årtusinders hugst, afbrænding og opdyrkning har ændret skoven til dyrkede marker og nutidens krat - den såkaldte "maki".


Tag med professoren til en europæisk løvskov
Tag med professoren til en europæisk løvskov

Levestedets dyr

Pattedyr

Brun bjørn

Bæver

Europæisk bison

Gråegern

Rødlos

Snehare

Ulv

Vildsvin

Fugle

Biæder

Dalrype

Ellekrage

Gulirisk

Hærfugl

Kejserørn

Nathejre

Perleugle

Rovterne

Rødhovedet and

Rødhovedet tornskade

Silkehejre

Sort glente

Stylteløber

Sølvhejre

Tjur

Krybdyr og padder

Ildsalamander

Maurisk landskildpadde

Insekter og edderkopper

Apollo

Eghjort

Kakerlakker

Knælere

Markfårekylling

Skorpioner

Sommerfugle-netvinger

Sorte enker