Find dyr
Wiki-værksted
Undervisning
Temaer
Truede dyr
Dyreriget
Levesteder
Rekorder
Quizzer
Postkort
Vejledning
Kontakt
Pris
Hvem står bag
 

Tempereret løvskov i Australien og New Zealand _

I Australien findes der tempereret løvfældende skov nede i det sydøstligste hjørne og på Tasmanien.

Den australske løvskov er kendetegnet ved sine løvfældende eucalyptus-træer. Dyrelivet er anderledes end på de andre kontinenter, idet pattedyrene er pungdyr, og til de helt specielle kloakdyr hører næbdyret og myrepindsvinet. Blandt pungdyrene er velkendte dyr som koalabjørn, pungdjævel, forskellige arter kænguruer og fugle som lyrehale, latterfugl og strudsefuglen emu blandt den mest kendte.

Europæerne ankom med forskellige fugle, dyr og planter, som de gennem et par hundrede år har sat ud i naturen. Alle disse dyr har siden givet problemer, da de klarer sig meget bedre end de lokale arter, som der så bliver færre af. Det er blandt andet ræv, ged, huskat, svin, hare, vandbøffel, hund (der blev til dingoen), rotter, gråand, stær, gulspurv og stillids, som i dag har skabt vilde bestande.

På New Zealand strækker løvskoven sig langs bjergene på begge øerne. Dyrelivet er meget specielt ved, at der oprindeligt ikke var pattedyr og dermed rovdyr på øerne. Derfor har flere fuglearter ”glemt” at flyve og har fået under-udviklede vinger og flyvefjer, som det ses på arter af vandhøns, papegøjer og den lille strudsefugl kiwi.

Men desværre kom europæerne med kødædende hunde, svin, hermeliner, ildere og ikke mindst rotter, der har ændret dyrelivet meget. I skovene udsatte man kaniner, geder og hjortevildt, der har ødelagt store områder og skabt jord-erosion. Derudover kæmper man i dag med 120 arter planter, der gennem tiden er sluppet løs i naturen.


Levestedets dyr

Pattedyr

Koala

Kortsnudet myrepindsvin

Fugle

Silkehejre

Sort glente

Stylteløber

Sultanhøne

Sølvhejre

Insekter og edderkopper

Kakerlakker

Knælere

Sangcikader

Skorpioner

Sorte enker