Find dyr
Wiki-værksted
Undervisning
Temaer
Truede dyr
Dyreriget
Levesteder
Rekorder
Quizzer
Postkort
Vejledning
Kontakt
Pris
Hvem står bag
 

Det indiske Ocean _

Det Indiske Ocean er det tredje største ocean, og det dækker en femte-del af klodens overflade. Oceanet når fra det Arabien og Indien til Sydpolens kontinent og dækker over 70 millioner kvadrat-kilometer og er i gennemsnit næsten fire kilometer dybt. Ude i Stillehavet ligger der utallige store og små øer i grupper og på rækker – i alt omkring 25.000 øer. I gennemsnit er havet næsten 4 kilometer dybt, og den dybeste havbund ligger 8.047 meter nede (Diamantina-graven).

Monsunen. I den nordlige del af det Indiske Ocean blæser fra oktober til april Monsun-vinden, der er en stærk nord-østlig vind. Monsunen bringer storme og meget vand, og kan nogle år forvolde store oversvømmelser i Indien og landene omkring.

Levende hav. Oceanerne er meget rige på liv - plankton, krebsdyr, fisk, havfugle, sæler og hvaler. Da havet rækker fra nord til syd på kloden, kan arter af fisk, hvaler og fugle følge med sommeren til den anden side af Ækvator ved at trække den lange vej i sen-sommeren.

Kysterne. Langs havenes bredder løber floder ud, og der er øer, vadehav, sandrev og klipper. Kysterne er en del af havet, og de mange dyr på strande og rev lever af havets dyre- og planteliv. Nogle yngler på kysterne og henter føden i havet, mens andre dyr som småfisk trækker ind på det lave vand for at finde plankton og vokse sig større i sikkerhed for store rovdyr.


Levestedets dyr

Pattedyr

Almindelig delfin

Kaskelot

Pukkelhval

Spækhugger

Øresvin

Fugle

Rovterne

Vandrealbatros

Fisk

Almindelig dragefisk

Djævlerokke

Dyndspringere

Hammerhaj

Hvalhaj

Hvidhaj

Søheste

Krybdyr og padder

Deltakrokodille

Havslanger

Læderskildpadde

Suppeskildpadde

Bløddyr, krebsdyr og andre dyr

Almindelig blæksprutte

Dolkhaler

Havedderkopper

Koraller

Kæmpemusling

Lyskrebs

Nautilus-blæksprutte

Nøgensnegle

Palmetyv

Portugisisk orlogsmand